Lord of the Rings

Lord of the Rings

Softa: Microgaming
5 kiekkoa, 243 voittolinjaa
Ominaisuudet: wild, scatter, Gollum-toiminto
miljoonien eurojen jättipotti

Lord of the Rings -hedelmäpeli perustuu ensimmäiseen Taru sormusten herrasta -elokuvaan. Microgamingilla on New Line Cineman lisenssi, joten pelin kuvitus tulee suoraan elokuvasta. Musiikkikin on tutun oloista.

Merkkeihin kuuluvat Gimli, Sauron, Galadriel ja koko sormuksen saattue. Klonkulla ei ole omaa merkkiä, mutta se on silti isossa osassa. Kierrosten välillä (ja aikana) Klonkku hiippailee ihailemassa mahtisormusta tai kurkkimassa peliruudulla.

Lord of the Rings on yksi Microgamingin suosituimmista peleistä, eikä ihme. Sormusten Herra -faneille se on puhdasta kultaa ja muutkin innostuvat vähintäänkin pelin valtavasta jackpotista.

Lyhytaikainen ilo

Valitettavasti Lord of the Rings -hedelmäpeli jäi lyhytaikaiseksi iloksi. Ilmeisesti Sormusten herran oikeuksien omistajat eivät sittenkään olleet erityisen innostuneita rahapelien yhdistämisestä Sormusten herraan. Lopputuloksena peli katosi melko pian casinoilta. Sen tilalle saatiin Batman-pelejä, kuten The Dark Knight Rises.

Peliohjeet ja erikoisuudet

Lord of the Ringsissä ei ole tavallisia panoslinjoja, vaan 243 voittotietä jotka ovat aina käytössä. Et siis voi valita haluamiasi voittolinjoja.

Muuten peli toimii tutulla kaavalla: valitse panos ja kolikon arvo ja pyöräytä.

Lord of the Ringsissä on kaksi erikoismerkkiä (wild ja scatter) ja kolme erikoistoimintoa (ilmaisia kierroksia, Klonkku-bonus ja jättipottipeli).

Wildit ja scatterit

Lord of the Rings -logo on jokerimerkki, eli se toimii minä tahansa tavallisena merkkinä. Se voi siis täydentää tavallisen voittoyhdistelmän, mutta voi myös voittaa itsessään jos useita logoja tulee samalla linjalle.

Samalle kiekolle voi tulla enemmän kuin yksi wild-merkki.

Scatter (sormus) antaa voittoja vähintään kahdella, ja aloittaa ilmiset kierrokset vähintään kolmella merkillä missä tahansa kohdassa kiekkoja.

Ilmaisilla kierroksilla saat 15 pyöräytystä, joiden aikana kaikki tavalliset voitot kerrotaan kahdella. Jos pyöräytys ei tuo voittoa, Klonkku voi antaa sattumanvaraisesti lohdutuspalkinnoksi lisäpyöräytyksiä tai voittokertoimia.

Ilmaisten kierrosten suurin voitto on huikea 4 860 000 kolikkoa.

Klonkku

Klonkku voi tulla antamaan bonusvoittoja koska tahansa, paitsi jättipottipelin aikana. Klonkulta voi saada monenlaisia bonuksia:

  • 2-15 lisäwildia
  • wild-kiekkoja
  • sattumanvaraisen voittokertoimen (2-5)
  • sattumanvaraisen pikavoiton
  • pitää kiekon 1 tai 2 yhden ilmaisen kierroksen ajaksi, jos siinä on 3 wildia päällekkäin
  • 1-5 ilmaista kierrosta

Hinnat ja voitot

Lord of the Ringsiä pelataan verrattain pienillä panoksilla, vaikka käytössä on aina 243 voittolinjaa.

Kolikon arvoksi voi valita joko 1 tai 2 senttiä ja panokseksi 1-5×30 kolikkoa. Yhden kierroksen hinnaksi voi näin säätää 0,30 €-6 €.

Peruspelissä suurin mahdollinen voitto on 97 200 euroa ja jättipottipelissä päävoitto on jopa useita miljoonia euroja.

Jättipottipeli alkaa sattumanvaraisesti. Bonuspelissä käynnistät onnenpyörän valitsemalla haluamasi tornin. Onnenpyörässä on segmenttejä neljässä eri värissä, joista jokainen vastaa yhtä neljästä progressiivisesta jättipotista.

Pronssinen jakaa kymppejä, hopeinen satasia, kultainen kymmeniä tuhansia ja mithril-potti miljoonia. Jättipotit ovat yhteisiä Mega Moolahin kanssa.