Blackjack strategia

black jackBlackjack on peli, jossa strategia ja hyvä pelisilmä ovat tärkeitä. Fiilispohjalta pelaaminen ei ole järkevää, sillä se vähentää voiton todennäköisyyttäsi, ts. lisää talon etua. Noudata siis pelatessasi ennalta määrättyä strategiaa.

Blackjackiin on olemassa monia strategioita, mutta useimmat niistä ovat monimutkaisia ja vaikeita muistaa. Useisiin eri peleihin ja sääntövariaatioihin on kehitelty ns. strategiakortteja, joista käyvät ilmi oikeat toiminnot kaikissa pelitilanteissa. Tähän palaamme mekin myöhemmässä artikkelissa, mutta nyt aloitamme helpolla ja yksinkertaisella, mutta tehokkaalla blackjack strategialla, joka toimii kaikissa nettipeleissä mukaan lukien Blackjack Mini.

Yksinkertainen strategia

Blackjackin perusstrategiaksi kutsutaan strategiakorttien ohjeiden noudattamista. Nämä ohjeet ovat yksinkertaisia muistisääntöjä, joiden opettelemiseen ei mene pitkään – siksi kutsummekin tätä “yksinkertaiseksi strategiaksi”.

Strategiassa tarkastelemme sinulle jaettujen kahden kortin arvojen summaa ja jakajan kuvapuoli ylöspäin olevan kortin arvoa.

Jos kätesi pistemäärä on:

  • blackjack strategia5, 6, 7, tai 8 – Ota lisää kortteja riippumatta siitä, mikä kortti jakajalla on.
  • 9 – Tuplaa panoksesi (jos tuplaaminen on sallittu), mikäli jakajan kortti on 3-6. Muussa tapauksessa ota lisää kortteja.
  • 10, 11 – Tuplaa panoksesi (jos tuplaaminen on sallittu), mikäli jakajan kortti on 2-9. Muussa tapauksessa ota lisää kortteja.
  • 12 – Jos jakajan kortti on 2 tai 3, ota lisää kortteja. Jos jakajan kortti on 4-6, jää. Jos jakajan kortti on 7 tai suurempi, ota lisää kortteja.
  • 13, 14, 15, 16 – Ota lisää kortteja, jos jakajan kortti 7 tai suurempi. Jää, jos jakajan kortti on 2-6.
  • 17 tai suurempi – Jää.

Yllä näkyvässä kuvassa on ollut tilanne, missä pelaajalle on 10 pisteen käsi jakajan seiskaa vastaan. Strategian mukaan nyt on tuplattava ja otettava lisää kortteja. 10 pisteen arvoisen kurkon jälkeen pelaaja jäi, ja kun jakaja sai ässän, oli hänenkin jäätävä. Pelaaja voitti. Kuva on CasinoEuron Blackjack Pro -pelistä.

Testaa ja harjoittele

Tämä muuallakin esitelty strategia on tehokkaampi kuin luulisi: se eroaa täydellisestä pelitavasta alle 0,2%. Ei mikään hassumpi suoritus strategialta, jonka oppimiseen kuluu pari minuuttia!

Voit harjoitella blackjack strategiaa Thrillsin Classic Blackjack Goldissa. Se on perinteinen neljän pakan ja tavallisilla tuplaussäännöillä pelattava blackjack, johon yksinkertainen strategia sopii kuin nyrkki silmään.

> Pelaa blackjackia